6 Typer af lys hver fotograf bør være forberedt på

6 Typer af lys hver fotograf bør være forberedt på

Lys er et af de vigtigste elementer i enhver fotografi. Om en grand landskab eller en intim portræt, lys kan gøre eller bryde et billede. Belysning er noget, der skal altid overvejes, når du tager et billede, så det er vigtigt at forstå de forskellige typer af belysning og hvordan man kan gøre mest muligt ud af hver.

Image
Front belysning

Dette kan synes enkelt, men front belysning kan ofte være en udfordring at fotografere. Front belysning opstår, når lyskilden er direkte bag fotografen. Det kan være udfordrende, fordi ingen skygger er støbt over emnet, forårsager emnet vises næsten to-dimensionelle. Denne mangel på dybde kan bruges til at oprette en stærk mønster på tværs af dit billede.

Forsiden belysning her hjælper formidle en to-dimensionelle følelse, yderligere at give en følelse af overbelastning af bygninger.

Image

Back light belysning

Jeg altid plejede at høre folk sige, “Åh, ikke skyde ind i solen”, men nogle gange skyde ind i solen kan virkelig give dit billede et unikt look. Baggrundsbelysning er når lyskilden står bag motivet. Mange gange hvis der er ting i luften, såsom tåge, tåge eller endda forurening, kan du oprette dramatiske billeder med atmosfærisk perspektiv. I modsætning til front belysning, vil dette fremhæve dybde og trække beskueren.

Baggrundslyset her hjælper med at øge dybden af kystlinjen.

Side belysning

Side belysning opstår, når lyskilden kommer fra begge sider af fotografen. Side belysning hjælper med at bringe ud teksturer og former, der ellers kunne gå ubemærket hen med forreste eller tilbage belysning. Det hjælper også for at tilføje dybde og form til dit fag.
Image

Reflekteret lys

Reflekterede lys er en ikke-direkte, blødt lys, der er normalt kastet ud af en overflade til en anden. Det er typisk findes i snævre områder hvor lyset kan hoppe frem og tilbage f.eks i stuen, gyde eller slot canyon. Reflekterede lys er ikke direkte, så det er fantastisk til at bringe ud teksturer og farver.

Lyset hoppe rundt canyon vægge hjælper med at bringe de varme farver af sandsten.
Diffust lys
Diffust lys er en meget blød, ikke-direkte lys. Det er godt for alle typer af fotografering, som minimerer det hårde skygger og hård kontrast. Uanset om det er en gråvejrsdag eller blød boks i studiet, gør diffust lys det nemt at jævnt lys din fag.
De overskyet himmel diffust lys for denne blød billede af en bambus forrest.

Image

Spot belysning

Spot belysning er da din lyskilde fremhæver en bestemt del af billedet. Det tilføjer drama og hjælper med at isolere omdrejningspunktet for dit billede. Spot belysning kan skabe en meget flot kontrast i et billede.

Læs om foto her

Leave a comment